Pest Megyei Természetbarát Szövetség

Új rendezési terv Pest megye turistaútjain

Elkészült egy átfogó terv Pest megye turistaútjainak rendezése céljából. Az elsősorban a Gödöllői-dombságot és az alföldi területeket érintő munkaanyag Zsemba József, a megyei szövetség technikai bizottságának vezetője munkája. Az új jelzéseket, nyomvonal-változásokat, megszüntetéseket tartalmazó terv egyelőre a technikai bizottság előtt van, de egyes jelzésfestési munkálatok már meg is kezdődtek Csomád és Göd környékén. Sok régi jelzés már járhatatlan, terepen is alig látszik, gazdátlan, nyomvonala magánterületre került, vagy más okból felülvizsgálandó, ezért született ez a dokumentum. A végcél egy turistabarát, fenntartható, szabványok szerinti turistaút-hálózat.
 

9 megye 99 nevezetessége igazolófüzet letölthető

Kedves Túrázók!

A Pest Megyei Természetbarát Szövetség által kiírt, 9 megye 99 nevezetessége túramozgalom igazolófüzete immár elektronikus formában elérhető.

Módosítás: (2015. szeptember 07. hétfő, 13:29)

 

Változás a Holló-kőtől Vörös-kőig túrakiírásban

A Perőcsénytől Leányfaluig tartó piros jelzésű útvonalon vezető "Holló-kőtől Vörös-kőig" túramozgalom kiírásában, pontosabban a turistajelzésben változás történt. A piros sáv immár nem vezet le Perőcsénybe, hanem a Jancsi-hegy után a Strázsa-hegyen át Kemencére vezet, majd tovább Ipolyságig. Hogy a túra az eredeti koncepcióját megtartva a két névadó csúcs lábánál lévő községek közt haladjon, Perőcsényből indul továbbra is, de nem a piros sáv, hanem a piros négyzet jelzésen, tehát az útvonalban változás nincs, csak az első 4 km jelzésében. A már kiadott igazolófüzetek így továbbra is használhatók. Az ősszel megjelenő új füzetek már tartalmazzák a változást.

További információ: Fitt-Fut Alapítvány Túraszakosztály, Vác, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Út az egészséghez - a Hárs-hegyi tanösvény

Út az egészséghez - a Hárs-hegy új tanösvényének avatása

Július 28-án került sor Budapesten, a Budapesti Szent Ferenc Kórházban az "Út az egészséghez" nevű, 5,1 km hosszú, Hárs-hegyi tanösvény felavató ünnepségére. 
A tanösvény jelzéseit a Pest Megyei Természetbarát Szövetség vezetői (Zsembáné Trencsényi G. Zsuzsanna elnök, Zsemba József technikai vezető és Bognár Márta titkár) festették fel,- a kórház főigazgatójának felkérésére - ingyen, karitatív célokból.

alt

Módosítás: (2015. augusztus 31. hétfő, 14:12)