BejelentkezésKeresés
Támogatóink

Pest Megyei Természetbarát Szövetség

PTSZ tagszervezetek őszi találkozója

Szeptember 12-én zajlott le a Pest Megyei Természetbarát Szövetség (PTSz) tagszervezeteinek éves találkozója a Csévharaszt-közeli Pótharaszti Sétaerdőben lévő pihenőhelyen. A házigazda a NEFAG Zrt. Monori Erdészete volt. A Monori Erdészet, a PTSz-el kialakított jó és gyümölcsöző kapcsolat eredményeként, nemcsak a helyszínt biztosította a természetjárók számára, hanem tízórait, és egy finom vadpörköltet tartalmazó ebédet is, térítésmentesen. A jó hangulatú találkozón a szellemi totó és ügyességi vetélkedő mellett a természetjárók megtekinthették az erdőőri lakban berendezett múzeumot, valamint végigjárhatták a Monori Erdészet által kialakított körsétautakat is.alt

Módosítás: (2015. szeptember 15. kedd, 10:26)

 

Új rendezési terv Pest megye turistaútjain

Elkészült egy átfogó terv Pest megye turistaútjainak rendezése céljából. Az elsősorban a Gödöllői-dombságot és az alföldi területeket érintő munkaanyag Zsemba József, a megyei szövetség technikai bizottságának vezetője munkája. Az új jelzéseket, nyomvonal-változásokat, megszüntetéseket tartalmazó terv egyelőre a technikai bizottság előtt van, de egyes jelzésfestési munkálatok már meg is kezdődtek Csomád és Göd környékén. Sok régi jelzés már járhatatlan, terepen is alig látszik, gazdátlan, nyomvonala magánterületre került, vagy más okból felülvizsgálandó, ezért született ez a dokumentum. A végcél egy turistabarát, fenntartható, szabványok szerinti turistaút-hálózat.
 

9 megye 99 nevezetessége igazolófüzet letölthető

Kedves Túrázók!

A Pest Megyei Természetbarát Szövetség által kiírt, 9 megye 99 nevezetessége túramozgalom igazolófüzete immár elektronikus formában elérhető.

Módosítás: (2015. szeptember 07. hétfő, 14:29)

 

Változás a Holló-kőtől Vörös-kőig túrakiírásban

A Perőcsénytől Leányfaluig tartó piros jelzésű útvonalon vezető "Holló-kőtől Vörös-kőig" túramozgalom kiírásában, pontosabban a turistajelzésben változás történt. A piros sáv immár nem vezet le Perőcsénybe, hanem a Jancsi-hegy után a Strázsa-hegyen át Kemencére vezet, majd tovább Ipolyságig. Hogy a túra az eredeti koncepcióját megtartva a két névadó csúcs lábánál lévő községek közt haladjon, Perőcsényből indul továbbra is, de nem a piros sáv, hanem a piros négyzet jelzésen, tehát az útvonalban változás nincs, csak az első 4 km jelzésében. A már kiadott igazolófüzetek így továbbra is használhatók. Az ősszel megjelenő új füzetek már tartalmazzák a változást.

További információ: Fitt-Fut Alapítvány Túraszakosztály, Vác, fittfuttura (kukac) gmail (pont) com.

Módosítás: (2018. január 04. csütörtök, 21:28)